Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся си хубава бензинова 147-ца

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търся си хубава бензинова 147-ца

Вече няколко месеца си търся кола и не мога да си намеря читава. Тоест читави се намират, ама не и с оборудването, което търся. А пък съответно тези с търсеното от мен оборудване бяха в недобро състояние.

Та ако някой случайно има за продаване подобна кола, може да драсне едно ЛС. То няма вариант една кола да се продава и да я няма в мобиле, ама....

Та какво си търся точно:

Алфа 147 с бензинов мотор

2 врати
    БОСЕ аудио
    мултиволан
    климатроник
    кожен салон
    да НЕ Е сребърна, светло-синя или сива.

А ако има и 17-ки джанти, цена няма да има

Много държа колата да е добре поддържана, че ми писна да оглеждам курници.

Ако някой има нещо подобно, да свирка. Ако не - чакането продължава.
    GTV 1.8

Колега,подмятам ти една обява която видях днес.Направи ми голямо впечатление. Може и да не ти допада на тебе де ....но да се опитам да помогна.
    Поздрави

http://www.cars.bg/u599223
    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
      Колега,подмятам ти една обява която видях днес.Направи ми голямо впечатление. Може и да не ти допада на тебе де ....но да се опитам да помогна.
      Поздрави

http://www.cars.bg/u599223

Само дето ASR-а и не бачка, и с тия тенекиени джанти и лепенки е ... прилича ми на непотдържана кола
      Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Може би колега ... Като й гледам номера ми е ясно че е регистрирана в Разград преди седмица-две максимум,но преди това дали е била извън БГ или в друг град незнам. Дано си намериш това което търсиш и да се похвалиш
        Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Абе може и да ви се струва адски тъпо, но новата ми е по-грозна от старата. Старата по-си я харесвам. Естествено и парите са по-малко, но основното е, че новата не я харесвам толкова.

Иначе благодаря все пак за отзивчивостта
          Last edited by rumen1; d.m.y г., 00:12.
          GTV 1.8

Comment

Джанти 17 или лети джанти винаги може да си купиш. За тази червената Алфа от обявата, най-добре питай някой от клубните сервизи какъв може да е проблема с АСР. Незнам, ако не намираш нещо хубаво тук, може да се разтърсиш и в чужбина. Виж в обявите във форума някой колега дали си продава алфата. Поддържана алфа в клубните сервизи за мен личо е по-добър вариант от автокъща или нов внос.

Comment

Здравехте отново. Днес ходих да гледам една, която общо-взето ми хареса. няма единствено БОСЕ, но предполагам не е особен проблем да се сложи допълнително. Имам обаче няколко въпроса за неща, които ми направиха впечатление. Знам, че така проблем не се диагностицира, просто искам да знам дали това е нормално или не. Първото е, че трета скорост не влиза идеално. По диагонал от 2-ра на 3-та не може да се включи. Третата трябва да се заходи по-отдясно, за да влезе. Надявам се, че се изразявам разбираемо.

И другото е относно работата на мотора (1,6 бензин 120к.с.). Стори ми се, че много трака. Почти като дизел. Не работеше и съвсем като часовник - имаше някакво съвсем мъничко тресене, когато си поставих ръката на него. Може би това са нормални неща за Алфа, не съм карал досега и не знам...

поздрави
              GTV 1.8

Comment

Първоначално публикувано от rumen1 Покажи съобщение
                Здравехте отново. Днес ходих да гледам една, която общо-взето ми хареса. няма единствено БОСЕ, но предполагам не е особен проблем да се сложи допълнително. Имам обаче няколко въпроса за неща, които ми направиха впечатление. Знам, че така проблем не се диагностицира, просто искам да знам дали това е нормално или не. Първото е, че трета скорост не влиза идеално. По диагонал от 2-ра на 3-та не може да се включи. Третата трябва да се заходи по-отдясно, за да влезе. Надявам се, че се изразявам разбираемо.

И другото е относно работата на мотора (1,6 бензин 120к.с.). Стори ми се, че много трака. Почти като дизел. Не работеше и съвсем като часовник - имаше някакво съвсем мъничко тресене, когато си поставих ръката на него. Може би това са нормални неща за Алфа, не съм карал досега и не знам...

поздрави
                Ами ... вземи я. За да се видиш в приключение и в безпаричие
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Не е нормално нито едното от изброените неща.
                  ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
                    Не е нормално нито едното от изброените неща.

Благодаря ти за отговора. Аз си мислех да не би да трака от тоя прословут вариатор, защото ако е така - това значи че проблема се решава с 200-300лв. А и скоростите, дори и да са тотал, една нова кутия не е ли 500-600лв?

Направо ще умра от яд вече, една читава кола да няма на пазара...
                    GTV 1.8

Comment

много е възможно за тракането, да е от вариатора,ако наистина работи като дизел
                      156 1,9 sportwagon

Comment

Благодаря ти за отговора. Аз си мислех да не би да трака от тоя прословут вариатор, защото ако е така - това значи че проблема се решава с 200-300лв. А и скоростите, дори и да са тотал, една нова кутия не е ли 500-600лв?

Има, ама читавите струват пари. А ти искаш без пари. Един вариатор нов струва над 300лв. Обслужването на колата с масла, ремъци, филтри, ролки и т.н. струва едно 500лв. поне. От там като започнем и по някой носач, тампон, гуми, акумулатор и не на последно място труд - виждаш какво става със сметката. А сега ме попитай защо продавам моята за 6200 - щото се качваш и още 35 000км забравяш за обслужване (освен маслото де). И ето защо лев няма да сваля. Гаджето я кара и се кефи яко. А и не държа да я продам. Аз също я подкарвам, ма си имам друга любимка
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Ако имаш възможност си избери някоя от Германия/Швейцария, това че тук колите са по-евтини е илюзия. Вместо да купуваш трошка и да наливаш пари докато стане кола отиди и си вземи нещо пазено, крайната цена ще ти излезе същата, но ще си спестиш доста нерви. У нас се внасят коли купувани в Италия за по 200-500-1000 евро, замазват се някои фрапиращи проблеми, продават се десеторно по-скъпо, пък после собственика да се оправя.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Има, ама читавите струват пари. А ти искаш без пари. Един вариатор нов струва над 300лв. Обслужването на колата с масла, ремъци, филтри, ролки и т.н. струва едно 500лв. поне. От там като започнем и по някой носач, тампон, гуми, акумулатор и не на последно място труд - виждаш какво става със сметката. А сега ме попитай защо продавам моята за 6200 - щото се качваш и още 35 000км забравяш за обслужване (освен маслото де). И ето защо лев няма да сваля. Гаджето я кара и се кефи яко. А и не държа да я продам. Аз също я подкарвам, ма си имам друга любимка

Кой ти каза че искам без пари бе приятел? Или може би ме познаваш и знаеш статуса ми? Айде без подобни коментари, моля. Просто кола с екстрите, които ме интересуват в момента няма на пазара. Твоята е далеч от това, което търся, сори. Хубава е, но не е за мен. Моля те, не превръщай темата ми в реклама.

hayho - и аз си мислех за това, но не познавам никой, който да докарва коли от чужбина. А и съм на мнение, че италианска кола е най-добре да се вкара от Италия.

Иначе благодаря на всички за съветите. Ще продължа да търся, не съм на зор.
                            GTV 1.8

Comment

Стой мнооого далеч от тези, които тракат като дизел. Може и да е вариатор, а може и да не е. При мен беше разпределителен вал, износена гърбица и блъскаше яко. Не си заслужава риска. И не си прави такива сметки - виариатор 200-300лв, кутия 500-600лв. Пълна тъпотия е това. Щом колата е стигнала дотам смятай как е поддържана. Едно оправяш - още 3 се трошат. Гледай кола уж без забележки, че като и вкараш отгоре някое и друго к. лв да заприлича на нещо...
                              Last edited by Sam76; d.m.y г., 17:47.
                              Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
                              ALFA- Always Looking For Assistance

Comment

Working...
                              X